Akciový index S&P 500 na historickom maxime!

Americké akcie si v dnešnom obchodovaní pripisujú mierne zisky. Širší akciový barometer S&P 500 na začiatku obchodovania vzrástol na historické maximum 1916 bodov!

Aktuálne index získava 0,21 % na 1914 bodov. Dow Jones Industrial rastie o 0,10 % na  16 650 bodov

Aj keď dnes ministerstvo obchodu informovalo, že americká ekonomika sa v prvom kvartáli prepadla o jedno percento, ekonómovia to pripisujú nezvyčajne chladnej zime. „Americká ekonomika je na stabilnej ceste expanzie“, napísal vo svojom komentári ekonóm z Berenberg Bank.

Phil Orlando z Federated Investors tvrdí, že súkromná spotreba bola revidovaná smerom nahor, čo je pozitívny signál. O dobrý sentiment sa navyše postarali počiatočné žiadosti o dávky v nezamestnanosti, ktoré poklesli viac než sa očakávalo.

Spomedzi jednotlivých akcií je osobitná pozornosť venovaná spoločnosti Apple, ktorá za 3 miliardy dolárov kupuje spoločnosť Beats. Súčasťou Apple sa okrem toho stanú zakladatelia Beats  – producent Jimmy Iovine a rapper Dr. Dre. Akcie Apple získavajú jedno percento.

So ziskom 16 % sa obchodujú akcie spoločnosti Hillshire Brands – dôvodom je ponuka od skupiny Tyson Foods, ktorá chce za Hillshire zaplatiť v hotovosti 6,8 mld. dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre