Wall Street neudržal zisky. Investorov vyplašila situácia na Ukrajine

Aj napriek mimoriadne pozitívnym dátam z amerického trhu práce si americké akcie z piatkového obchodovania odnášajú straty.

Ako tvrdia obchodníci, dôvodom sú obavy o vyhrotenie konfliktu na Ukrajine, kde sa situácia čoraz viac zhoršuje. Obchodovaniu okrem toho neprospelo ani niekoľko slabých firemných správ.

Akciový index Dow Jones Industrial oslabil o 0,28 % na 16 512 bodov.

Aj napriek varovaniam Moskvy sa ukrajinské protiteroristické jednotky s ťažkými zbraňami presunuli do centra mesta Sloviansk, ktoré je plne obsadené proruskými separatistami. Navyše, v meste Odesa po násilnostiach a zapálení budovy zomrelo 31 ľudí.

Z kvartálnych výsledkov boli zverejnené čísla ropnej spoločnosti Chevron. Spoločnosť si z prvého štvrťroku odnáša pokles zisku o viac ako štvrtinu, čo je odrazom nízkych cien ropy zo začiatku roka. O studenú sprchu sa postarala aj banka JP Morgan, ktorá po slabom prvom kvartáli nepočíta so zlepšením. Finančný dom v piatok ohlásil, že objem obchodov môže za aktuálny štvrťrok medziročne poklesnúť o 20 %.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre