Po chorom BlackBerry poškuľuje aj čínske Lenovo

Čínsky producent osobných počítačov Lenovo vraj zvažuje predložiť ponuku na kúpu kanadskej firmy Blackberry.

Ako uvádza Wall street Journal s odvolaním sa na dobre informované zdroje,  čínska spoločnosť si údajne zabezpečila detailný náhľad do účtovníctva Blackberry.

Už začiatkom roka sa čínska spoločnosť ukázala ako možný nápadník na prevzatie tohto kanadského vývojára telefónov. Lenovo sa ale v tom čase od týchto správ dištancovalo. K aktuálnym správam sa hovorca firmy odmietol vyjadriť.

Po Blackberry už poškuľujú viacerí záujemcovia. Kanadská finančná spoločnosť Fairfax za tohto priekopníka smartfónov ponúkla 4,7 miliardy dolárov. Ponuku chcú predložiť aj dvaja spoluzakladatelia, Michael Lazaridis a Douglas Fregin a do hry sa zapojila aj investičná spoločnosť Cerberus.

Lenovo, ktoré je známe produkciou osobných PC, už svoj biznis v segmente smartfónov má. Vyvíja zariadenia so systémom Android, ktoré sú primárne predávané na domácom čínskom trhu.

V máji tohto roku sa výkonný riaditeľ Lenovo Yang Yuanqing vyjadril, že spoločnosť chce v nadchádzajúcich rokoch vstúpiť aj na americký trh múdrych telefónov. „Smartfóny sú naša nová príležitosť“, poznamenal v máji Yuanqing.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre