Peugeot vidí svetlo na konci tunela!

Generálny riaditeľ francúzskej automobilky Peugeot Philippe Varin dal investorom a priaznivcom tejto značky nádej na lepšie časy.

Ako uviedol vo štvrtkovom vydaní francúzskeho denníka Le Parisien, na domácom francúzskom trhu by Peugeot mohol čoskoro opäť ožiť. Krízou sužovaná automobilka očakáva, že s príchodom nových modelov dokonca zvýši svoj trhový podiel.

Peugeot sa spolu s talianskym Fiatom a nemeckou značkou Opel zaradil k automobilkám, ktorých zdravie dlhová kríza naštrbila najviac.

Slabinou francúzskej automobilky je najmä nízka orientácia na rozvíjajúce sa trhy, kde v porovnaní s konkurenčným Renaultom alebo nemeckými automobilkami zaostáva. Výrazná závislosť na európskych trhoch sa Peugeotu vypomstila, keď jeho celosvetové predaje minulý rok prepadli až o 15,5 %.

Aj v súčasnej dobe sa automobilka nachádza v červených číslach a prijíma viacero úspor, vrátane zatvárania závodov a prepúšťania zamestnancov.

Pozitívnou správou pre Peugeot je, že v júli došlo v Španielsku, Portugalsku či Grécku k nárastu novoregistrovaných vozidiel. Prvýkrát od októbra 2011 sa do zelených čísel dostal aj francúzsky trh automobilov. V uplynulých týždňoch sa začali zviechať aj akcie Peugeotu, ktoré získali desiatky percent!

Vývoj akcií Peugeot za posledné 3 mesiace

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre