James Bond pomohol. Sony s menšími stratami!

Japonský obor s elektronikou, spoločnosť Sony sa pomaly ale isto dostáva z najhoršieho von. Vďaka viacerým sanačným opatreniam bola strata spoločnosti v treťom fiškálnom kvartáli (zakončený decembrom) na úrovni 10,7 mld. jenov.  Ešte rok predtým boli Japonci v mínuse až 159 mld. jenov.

Spoločnosť je tak na dobrej ceste vykázať za celý rok zisk 20 miliárd jenov a pretrhnúť tým sériu červený čísel.  Tržby spoločnosti v 3. kvartáli vzrástli o 6,9 % na 1,95 bilióna jenov.

Pozrime sa na jednotlivé divízie

Podobne ako viaceré spoločnosti podnikajúce s elektronikou, aj Sony pociťuje spomalenie obchodu s televízormi. Obchody Japoncov neboli pestré ani v segmente hier, kde sa prevádzkový zisk prepadol z 33,8 mld. na 4,6 mld. jenov.

Naopak, potešenie priniesla divízia filmov, keď pokladnice naplnili nové filmy James Bond Skyfall a Hotel Transylvania. Prevádzkový zisk v tomto segmente vzrástol o 0,7 % na 25 mld. jenov. Peniaze zarobila aj divízia Sony Music.

Spoločnosť Sony na svojom webe uvádza, že svojim priaznivcom je aj naďalej pripravená priniesť sériu nových a vzrušujúcich zážitkov.

Foto: informatique

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre