Povianočné obchodovanie na Wall Street. Takto to skončilo

Akciové trhy v USA boli v utorok z dôvodu Vianoc uzatvorené, no v stredu sa už na Wall Street veselo obchodovalo.

Ako uviedli finančníci, objem obchodovania bol výrazne nízky, s čím sa dalo pre vianočnú pauzu v Európe počítať. Taktiež si viacero starších obchodníkov pre tento skrátený týždeň zobralo dovolenku. Európske burzy otvárajú už dnes!

Podobne, ako tomu bolo v poslednom období, aj počas stredajšieho obchodovania sa všetky oči investorov upriamovali na jediný horúci bod – fiškálny útes.

Obama ruší dovolenku

Americký prezident Barack Obama prerušil svoju vianočnú dovolenku, aby sa mohol zúčastniť dnešných rokovaní vo Washingtone. Čas beží, a ak sa demokrati s republikánmi do Silvestra nedohodnú na rozpočtovom kompromise, do platnosti automaticky vstúpia škrty výdavkov a zvyšovanie daní.

Ako tvrdia viacerí ekonómovia, nielen americkú, ale aj celosvetovú ekonomiku môžu tieto nepríjemné reštriktívne opatrenia vrhnúť do recesie. Investori sú preto opatrní a ku koncu roka sa do veľkých nákupov nepúšťajú.

Akciový index Dow Jones klesol mierne o 0,19 % na 13 114 bodov. Širší benchmark S&P 500 stratil 0,48 %. Najviac strácali akcie maloobchodných spoločností, keď si Walmart odpísal 0,85 % a Home Depot o 0,70 %. So zisku 2,58 % sa v stredu mohli tešiť akcie Bank of America, ktoré sa v tomto roku už viac ako zdvojnásobili!

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre

Ja teda plavam proti prudu,Bank of Amerika,ziaden uver,bezplatna kreditka,vratia mi percenta za urcite nakupy,za bezny ucet neplatim ani cent,na com zarabaju ?Home Depot,kvalita rovnaka vsade,ceny vysoke,nakupujucich ako mravcov a akcie klesaju.Este dobre,ze neobchodujem s akciami.