Čínske akcie to zaparkovali na 3-mesačnom maxime!

Čínske akcie sa v poslednom obchodovaní dokázali vyšplhať na troj-mesačné maximum, pričom za pozitívnym smerovaním akciových kurzov stojí viacero faktorov.

Jedným z nich skutočnosť, že čínska vláda zrušila nariadenie, ktorým limitovala investície poisťovní do bánk.  Najviac sa tak darilo akciám poisťovní či iným finančným titulom.

Akciový benchmark Shanghai Composite vzrástol o 2,9 percenta na 2 031,91 bodov. Výrazne sa navýšil aj objem obchodovania, ktorý bol až o 102 % vyšší ako 30-denný priemer.

Okrem iného sa na akciovom trhu špekuluje o raste ziskov stavebných spoločností, čo sa odrazilo na ich akciách. Akcie spoločnosti Sany Heavy Industry Co. vzrástli až o 10 %, akcie Anhui Conch Cement Co. vzlietli na 6-mesačné maximum.

Investori sa tešia aj z aktívneho prístupu čínskej vlády, od ktorej vidieť jasné smerovanie a plán reforiem. Vidieť podporu malého podnikania, rozširovanie domáceho dopytu či posilňovanie kontroly na trhu nehnuteľností. Politickí lídri sa taktiež snažia o udržanie stabilného rastu podnikových investícií.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre