Rekordné výsledky pre Ferrari

Taliansky výrobca drahých automobilov a tiež známi tým Formuly 1, Ferrari oznámilo za prvých 6 mesiacov roka 2012 rekordné tržby, ako aj zisky. Čistý zisk spoločnosti dosiahol 100 miliónov eur, čo je až 10 % nárast oproti predchádzajúcemu roku.

Rekordný rok

Počas tohto obdobia spoločnosť dodala dealerom 3664 vozidiel a tržby vzrástli o 11,9 % na 1,2 miliardy eur. Predaje a zisky zostávajú aj naďalej silné, a preto by mal byť rok 2012 ďalším rekordným rokom, predpovedá výkonný riaditeľ Amedeo Felis. V roku 2011 Ferrari predalo 7195 áut, čo bol 9,5 % nárast v porovnaní s rokom 2010.

Predaje značky Ferrari boli v posledných rokoch posilnené aj vďaka širšej škále automobilov uvedených na trh. Ak sa porovná pozícia Ferrari v súčasnosti a pred piatimi rokmi, ich sortiment je značne prebudovaný. Medzi relatívne nedávno uvedené modely patrí napríklad Kalifornia, či Ferrari FF, ktoré  ponúkajú každodenné pohodlie, praktickosť a tým apelujú na nový typ zákazníkov.

Pomôcť má aj nový model

Najnovší model – F12 Berlinetta, ide do predaja tento mesiac a očakáva sa, že ďalej zvýši predaje najmä medzi zákazníkmi, ktorí sa zaujímajú o extrémne vysoký výkon.

Tento rok bude pravdepodobne opäť rekordný z hľadiska objemu ako aj z hľadiska hospodárskych výsledkov.

Malo by totiž ísť o najvýkonnejší model cestného automobilu aký kedy Ferrari vyrobilo. Spoločnosť okrem toho ponúka tiež ďalšie dva športiaky 458 Italia a 458 Spider.

Automobilka si užíva silný rast tržieb na nových trhoch ako sú Čína, Stredný východ, Južná Amerika a najmä Rusko. Ferrari v súčasnosti predáva svoje automobily v 60 krajinách a ako uviedol výkonný riaditeľ Felis, aj naďalej budú hľadať stále nové trhy.

FOTO: Model F12 Berlinetta príde na trh už tento mesiac

xtb
MARTIN KIABA je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v odbore financie, bankovníctvo a investovanie. Aktívne sa zaujíma o finančné trhy, problematiku verejných financií a politické dianie doma i v zahraničí.
Zdieľať
Komentáre

Tak na tu Berlinettu sa tesiiimm..ak ju niekto kupuje tak dajte avizo… rad sa odveziem aspon na chvilu..supis auto!!! :-D