Omše na Twitteri. Nový trend?

Smartfóny či tablety by počas omše nemali v kostole čo hľadať. Opačným prípadom však bola nedávna omša v nemeckom Frankfurte, kde by ste so smartfónom v ruke nijak nevytŕčali z davu . „Spievame pieseň číslo 432″, twittuje jeden z organizátorov internetovej platformy evangelisch.de z kostola vo Frankfurte. Text piesne tu: nasleduje url adresa na stránku twittujúcich bohoslužieb.

Samozrejme, 140 znakový priestor neumožňuje zdieľať zážitok spevu. Avšak po krátkej dobe si je možné pieseň vypočuť na tzv. cloude s hudbou (SoundCloud). Reakcie zo sveta twitteru sa objavujú aj v samotnom kostole, nakoľko sú všetky krátke správy projektované na nástenke vedľa oltára.

Účastníci bohoslužby tak odrážajú svoje zážitky z omše. „Je to dosť chladná forma uctievania, neviem si ju predstaviť každý týždeň. Chýba tu osobný kontakt s ľuďmi“, hovorí farár po omši.

Táto omša nebola prvou, ktorá použila sociálnu sieť pre spojenie s veriacimi. Aj katolícka cirkev má svoje skúsenosti, keď sa v Kolíne atmosféra bohoslužby prenášala prostredníctvom Facebook-u.

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre