Google dostal zelenú! Motorolu môže prevziať

USA a už aj Európa odsúhlasili fúziu spoločnosti Google a Motorola Mobility. Eurokomisár pre hospodársku súťaž, Joaquín Almunia oznámil, že za spojením týchto dvoch spoločností nevidí žiadne kartelové myšlienky. Aj z USA sa ozýva, že trh sa touto fúziou podstatne nezmení.

EÚ komisia chce ešte zistiť odpoveď na otázku, či Google prevzatím Motoroly neobmedzí vstup ďalším výrobcom na trh smartfónov. Mobilný systém Google – Android má v súčasnosti na trhu so smartfónmi najväčší podiel. Google značne profituje z rozšírenia tohto mobilného systému. Trhový podiel Motoroly je menší ako výrobcov HTC a Samsung.
Motorola Mobility drží tisíce patentov, ktoré sa Google-u určite hodia. Apple musel pred niekoľkými dňami z online-trhu v Nemecku stiahnuť svoje zariadenia iPad a iPhone, čo bol dôsledok patentového súboja. Vyhrala ho Motorola.Do budúcna sa očakáva ešte veľa patentových sporov.

Google zaplatil za Motorolu 12,5 miliardy dolárov, pričom cez patenty Motoroly značne posilní svoje postavenie na trhu mobilných zariadení.

Podľa informácií zeit.de

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre