Na svete je bez práce 200 miliónov ľudí

Celosvetovo je bez práce až 200 miliónov ľudí, z toho 45 miliónov patrí Európe. Vzhľadom na súčasné ekonomické problémy sa situácia v budúcnosti môže ešte zhoršiť!

Nezamestnanosť v Európe dosiahla historické maximum. Podľa informácií Medzinárodnej pracovnej organizácie (ILO) činil počet nezamestnaných v Európe v roku 2010 celkovo 45 miliónov ľudí. S výnimkou krajín ako Nemecko a Rakúsko je v mnohých európskych krajinách viac nezamestnaných ako pred finančnou a ekonomickou krízou.

Ako ďalej organizácia oznámila, celosvetovo je bez práce viac ako 197 miliónov ľudí. To je rovnako ako rok predtým a o 27 miliónov viac ako v nešťastnom roku 2007. Celosvetová nezamestnanosť tak stagnovala pri 6,0 %, a to aj napriek tomu, že svetové hospodárstvo rástlo v roku 2010 o 5,1 % a v roku 2011 o 4 %.  Medzi 15 – 24 ročnými sa celosvetová miera nezamestnanosti pohybuje pri 12,7 %.

Nemecký zväz odborov (DGB) považuje čísla od ILO za budíček pre predstaviteľov krajín na celom svete. „Musíme vynaložiť viac úsilia pre hospodársky rast a rast zamestnanosti“, reagoval hlavný predstaviteľ DGB, Micheal Sommer.

Spracované podľa informácií zeit.de 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre