Slovensko: Poistný trh s automobilmi rastie

Trh s poistením automobilov sa čoraz viac rozrastá. Na Slovensku prišlo v poslednej dobe viacero subjektov, ktoré tlačia ceny poistenie výrazne nižšie a dá sa povedať, že konkurencia určite pomáha a to predovšetkým majiteľom automobilov, ktorí si tak môžu poistiť svoje auto za výhodnejšiu sumu.

Najdôležitejším produktom na trhu s poistením áut je pochopiteľné povinné zmluvné poistenie. Už z názvu vyplýva, že povinnému zmluvnému poisteniu sa nevyhne žiadny majiteľ automobilu. Poistiť svoje auto musí každý. Na výber máte spomedzi viacerých spoločností a do úvahy treba brať predovšetkým cenu, ale aj kvalitu služieb. Dobrá poisťovňa k škodovým udalostiam a nehodám pristupuje zodpovedne, aktívne a bez problémov všetko vyrieši.

Ak chcete mať istotu, odporúčam sa poobzerať aj po havarijnom poistení. Potom aj nehody na parkovisku a podobné nepríjemnosti za vás uhradí poisťovňa a zaplatíte len spoluúčasť, ktorá býva väčšinou medzi 5 až 10%.

Najnovšou poisťovňou na Slovensku v oblasti poisťovania áut je Genertel. Genertel sa sústreďuje na skupinu tzv. beznehodových vodičov, ktorí už viac rokov jazdia bez nehody. Práve takýmto vodičom vedia ponúknuť jednoznačne najlepšiu cenu poistenia. Veľký benefitom je aj možnosť poistiť sa z pohodlia domova cez internet. Trvá to potom naozaj len pár minút.

Na cenu poistenie okrem počtu nehôd a škodových udalostí vplýva aj vek vodiča, typ automobilu a taktiež lokalita, keďže v Bratislave je nehôd oveľa viac ako v iných častiach Slovenska, kde jazdí výrazne menej áut.

www.genertel.sk

 

 

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať