Dlhopisový trh dnes “bez strachu”

Obchodovanie na dlhopisových trhoch vysoko zadlžených štátov Eurozóny sa dostáva opäť do pohody.
Potom, čo rizikové prirážky v utorok rapídne vzrástli,  v dnešnom rannom obchodovaní opäť klesajú. Výnosnosť talianskych dlhopisov so splatnosťou 10 rokov skĺzla na úroveň 5,918 %.

Výnosnosť 10-ročných španielskych dlhopisov dnes taktiež „poľavila“.  Napriek tomu, výnosnosť nových dlhopisov ( 6,046 %) sa stále drží nad úrovňou 6 %, ktorá je pre finančné trhy varovným signálom. Nová výnosnosť predstavuje pokles o 0,16 percentuálnych bodov. Len pre porovnanie, výnosnosť 10-ročných nemeckých dlhopisov je na úrovni 2,430 %. Obchodníci spájajú pokles výnosnosti dlhopisov s uvoľnenou náladou na finančnom trhu. Nemecký akciový index DAX sa ráno zelenal, no v obedných hodinách sa opäť vnára do červených čísel.

Španielsko dnes umiestnilo na trh 3 a 4-ročné dlhopisy, s celkovým objemom 3,31 mld. euro. Maximálny cieľ bol stanovený na úrovni 3,5 mld. eur. Výnosnosť týchto dlhopisov v porovnaní s predošlou aukciou vzrástla mierne. Emisiu hodnotia trhy ako relatívne úspešnú.

Včerajšou očakávanou udalosťou bol príhovor talianskeho premiéra Berlusconiho, ktorý obhajoval úsporné opatrenia a anti-krízové reformy prijaté talianskou vládou. Experti ale hodnotia jeho vplyv na finančné trhy ako zanedbateľný.

Podľa informácií ariva.de 

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať