Automobilka Volkswagen predstavila novú platformu

V ústredí nemeckej automobilky Volkswagen vo Wolfsburgu boli pracovné sily tento rok zapojené do 36 špeciálnych zmien. Vďaka robustnému dopytu našlo v automobilke 400 čiastočne zazmluvnených zamestnancov dlhodobú prosperitu. Taktiež v roku 2011 chce automobilka začať  z extra –  pracovnými zmenami a prijať tak ďalšie dodatočné pracovné sily, oznámil Bernd Osterloh, riaditeľ výboru zamestnancov.

Hlavnou výzvou pre spolupracovníkov Volkswagen je zavedenie novej platformy MQB, povedal Osterloh. Dodal však, že zamestnanci VW patria k najskúsenejším tvorcom automobilov na svete. S novým systémom MQB sa znížia jednotkové náklady, uľahčí sa ďalší vývoj modelov a ich následné umiestnenie na trh.

Generálny riaditeľ VW, Winterkorn oznámil, že podnik sa v roku 2011 zameria hlavne na rastúcu Čínu. V strednodobom horizonte chce nemecká automobilka v Číne investovať do zvýšenia výrobných kapacít  10 miliárd eur.

Volkswagen MQB platfoma predstavuje nový podvozkový základ s umiestneným motora priečne. To umožní univerzalizáciu pre ďaľšie modely či značky automobilov od výrobcu Volkswagen. S tým je nepochybne spojená úspora výrobných či iných nákladov.