Investori vsádzali na FED a dobré bilancie

Na základe pozitívnych očakávaní ohľadom ďalšieho uvoľnenia menovej politiky a lepších ako očakávaných bilancií akciové trhy v stredu značne posilňujú. Federálny rezervný systém vzhľadom k pomalému zotavovaniu ekonomiky USA pripravuje cestu pre ďalšiu opatrenia na podporu ekonomiky. Má ísť o pomoc v podobe nalievania lacných peňazí na trh.

Trh podporili aj pozitívne správy najväčšieho výrobcu čipov na svete, spoločnosť Intel Corp. Táto technologická spoločnosť vykázala za 3. kvartál čistý zisk 3 mld USD, čo predstavuje 52 centov na akciu. Ide o pozitívnu informáciu, pričom predpoklad bol na úrovni 50 centov na akciu.

Dow Jones Industrial počas dňa stúpal nahor. Približne o 18:00 dosiahol úroveň 11 124 (rast 0,94%), S&P 500 úroveň 1180 (rast 0,92%), technologický NASDAQ vzrástol na úroveň 2444 (rast 1,08%) a nemecký DAX sa pohyboval na úrovni až 6434 (rast 2,06%).

Informácie ohľadom ďalších podporných opatrení pre US ekonomiku zo strany FED-u podporili európsku menu, ktoré tak sa tak opäť počas dňa dočasne vrátila na úroveň 1,4 USD/EUR. Udržať sa ale euru nad touto psychologickou hranicou zatiaľ stále nepodarilo. Svoje hranice počas dňa posunulo na nové historické maximá zlato, ktoré opäť zaznamenalo prudký rast a počas dňa sa dostalo až na úroveň 1374 USD za trójsku uncu.

Spracované podľa portálu finanztreff.de

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať