Tento 21-ročný chlapec spravil z tisícky milión. Stačili mu tri roky

Bolo to pred štyrmi rokmi, čo sa Tim Grittani, vtedy 21-ročný mladík, rozhodol preinvestovať svoje úspory vo výške 1500 dolárov. Stačili tri roky a obchodovaním s akciami dokázal zarobiť neuveriteľný milión.

Miesto toho, aby Grittani stavil na akcie ako Apple či General Motors, sústredil sa na tzv. penny stocks – ide o akcie veľmi malých firiem, ktorých cena je obvykle nižšia ako 1 dolár.

Po trojročných skúsenostiach priznáva, že ide o rizikovú stratégiu, ktorá nie je pre každého. Každý deň sedel pred monitorom a vychytával ten najlepší čas na kúpu a predaj akcií. Niekedy mu na dosiahnutie solídneho zisku stačilo pár minút, inokedy ich musel podržať aj pár dní.

Prečo práve penny stocks? Mnohé z týchto firiem sú predmetom špekulácií, dosahujú veľmi nízky objem obchodovania a často na ich kúpu lákajú „podvodníci“ a robia z nich horúce investície s veľkým potenciálom (viď Vlk z Wall Street). Akonáhle sa cena akcií umelo napumpuje, podvodníci predávajú svoje akcie a nič netušiacim investorom zostanú iba obrovské straty.

Pozri tiež: 10 možností, ako vylepšiť svoje príjmy

Aj napriek takémuto prostrediu bol Grittani schopný profitovať, pretože vedel, že ide o neefektívny trh. Vedel nájsť dieru na trhu a na podvodnom nafukovaní zarobiť (bez toho, aby sa na podvode zúčastnil alebo prišiel o peniaze). „Kľúčom úspechu je, aby ste akcie stihli nakúpiť predtým, než ich začne kupovať dav“, hovorí mladík.

Už na škole sa Grittani snažil zarobiť, avšak zameral sa na poker a hazardné hry – aj keď dokázal zarobiť, nakoniec prišiel o všetko a povedal si, že s hazardom končí a začne investovať.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre