21-ročný mladík odišiel zo školy a začal podnikať. Zdá sa, že tento rok zarobí 1 milión dolárov

Chandler Bolt je podnikateľ, druhý najpredávanejší autor a taktiež tvorca školy Self Publishing School. Nie vždy bol úspešný – život k lepšiemu mu zmenilo jedno rozhodnutie.

Chandler Bolt sa v  roku 2013 rozhodol odísť zo školy. V tom čase bol druhák na vysokej škole v Charlestone, kde striedal výučbu a stáž. Po rokoch začínal profitovať z menších biznisov. Už v jeho mladistvom veku ho poháňalo nutkanie rozvetvovať a robiť svoj vlastný podnik. Zatiaľ, čo jeho priatelia hľadali zamestnanie, on bol v začiatkoch svojho podnikania .

Ako Bolt uvádza, čoraz viac začal zvažovať myšlienku odchodu zo školy. Uvedomil si, že nechce, aby ho zbytočne zaťažovalo štúdium,  ktoré bezpochyby vyžadovalo energiu, čas a v neposlednom rade i peniaze.

Dokončenie štúdia by ho vyšlo na 7 000 dolárov, nehovoriac o pokrytí životných nákladov.

„Nejde ani tak o to, koľko by celé štúdium stálo, ale o to, čo som mohol v tej dobe dosiahnuť a ako ma škola obmedzovala“, hovorí dnes Bolt.

Rozhodol sa, že to zmení, pretože videl všetky tie možnosti, ktorých sa mohol chopiť. Štúdium na škole nebolo pre neho to pravé orechové, čo by ho napĺňalo.

,,Bol som rád, keď som skončil po tri a pol rokoch, ktoré boli mizerné,“ hovorí Bolt. Sám seba sa pýtal: ,,Stojí to vôbec za dokončenie?“

Kým internoval v spoločnosti Student Painters, popritom v novembri 2013 figuroval ako spoluautor a publikoval knihu o time manažmente. Poznatky zbieral z prác a štúdia už v jeho mladistvom veku.

Prvé mesiace po vydaní kniha vyniesla takmer 7 000 dolárov, ktoré si rozdelil so svojím obchodným partnerom Jamesom Roperom, ktorého spoznal prostredníctvom spoločnosti Student Painters. Kniha i naďalej stabilne zarábala zhruba od 2 000 dolárov až do 5 000 dolárov mesačne.

Chandler Bolt

Ukončenie štúdia odložil až po tom, čo dostal šancu študovať v zahraničí, v Rakúsku, kde sa ho jedného dňa opýtal kamarát, či mu kniha, ktorú napísal vynáša nejaké peniaze. Jednoducho mu povedal: “včera som celý deň snowboardoval a zarobil som 400 dolárov.“

Bolt si pamätá na ten deň , pretože prvýkrát naozaj pochopil kúzlo pasívneho príjmu. V skutočnosti príjem z knihy ho držal nad vodou, po tom, čo sa vrátil z Rakúska a následne odišiel z vysokej školy.

“Povedal som si, že nechcem zostať v mojom univerzitnom meste a ani sa vrátiť do svojho rodného mesta. Chcel som, aby bolo naozaj ťažké vrátiť sa naspäť do školy a taktiež som vedel, že moje rozhodnutie nesmiem brať na ľahkú váhu. Ak by som sa musel vrátiť naspäť do školy, bolo by to trápne.”

Takže Bolt sa presťahoval do Iowy, kde žil v dome s hŕstkou ďalších podnikateľov po dobu šiestich mesiacov, potom v septembri zamieril do San Diega, kde žije dodnes. ,,Prišiel som sa sem učiť od chalanov, ktorí sú oveľa múdrejší ako ja,“ hovorí.

Bolt, v spolupráci s Roperom momentálne budujú spoločnosť s názvom Self Publishing School (Škola vlastného vydavateľstva), ktorá iných autorov učí, ako v rekordnom čase a s ľahkosťou dosiahnuť zisk. Škola teda poskytuje poradenstvo a zdroje pre začínajúcich autorov, ktorí si môžu vydať svoje vlastné knihy v priebehu troch mesiacov. Práca na knihe zaberá denne od 30 minút až po jednu hodinu, čo je podložené ich vlastnými skúsenosťami.

Ich spoločnosť ponúka dve úrovne služieb a to pre autorov, ktorí môžu platiť 1 000 dolárov za celoživotný prístup k materiálom a komunite alebo 3 000 dolárov za týždenné koučovanie. Bolt dnes odhaduje, že program si zakúpilo zhruba 170 ľudí. Ich spoločnosť zvažuje za nejaký čas znížiť svoje ceny , aby ponúkli možnosť zapojiť sa viac ľuďom do programu. Asi 12 000 ľudí prijíma správy prostredníctvom e-mailového zoznam spoločnosti, a Bolt spolu s Roperom zarábajú peniaze prostredníctvom tohto zoznamu a taktiež cez affiliate marketing.

Self Publishing School prvýkrát začala v minulom roku a vyniesla im niečo okolo 86 000 dolárov. V tomto roku už zarobila zhruba 225 000 dolárov. Manažéri spoločnosti sú presvedčení, že príjmy dosiahnu až sedem ciferné čísla.

“Nerobím to len preto, aby som získal rýchle peniaze, naozaj ma to baví. Pre mňa je to práca, ktorú milujem.”

Bolt odporúča ľuďom, ktorí chcú nasledovať podobnú profesijnú dráhu, aby sa učili od ľudí, ktorí robia to, čo chcú robiť oni, teda od skúsenejších.

“Nebojte sa skočiť do toho a nebojte sa ani zlyhaní. Je v poriadku, ak zlyháte. Zakaždým, keď pochybíte, tak sa z toho niečo naučíte.”

“Od odchodu zo školy som napísal štyri bestsellery a postavil podnik za viac ako 300 000 dolárov, ktorý neustále prudko rastie”, hovorí. Ako dodáva, všetci jeho priatelia sa chystajú absolvovať jeho program.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre