Hľadáš motiváciu? Týchto 7 inšpiratívnych filmov sa oplatí pozrieť

Film Šťastie na dosah (Amazon.com)

Existujú motivačné a inšpiratívne filmy, ktoré nás podobne ako kniha dokážu “nakopnúť” k dosiahnutiu cieľov. Niekoľko takýchto filmov vám predstavíme aj v tomto článku.

Šťastie na dosah (2006)

Šťastie na dosah (The Pursuit of Happyness) je krásny motivačný film, pri ktorom vám pravdepodobne unikne aj pár slzičiek.

Herec Will Smith stvárňuje makléra Chrisa Gardnera, ktorý sa na svojej ceste k úspechu stretol s mnohými prekážkami a ocitol sa dokonca na ulici. Odkaz filmu je jasný – nikdy sa nevzdávať a ísť sa za svojim cieľom!

Sociálna sieť (2010)

Tento film opisuje úspech zakladateľa Facebooku, Marka Zuckerberga. Film vám vykreslí pozadie toho, ako vznikala najväčšia sociálna sieť sveta.

Nahliadnete do dramatických právnych sporov a odhalíte povahu a schopnosti jedného z najmladších miliardárov sveta.

Sociálna sieť (wired)

Všemocný (2011)

Hlavná postava spisovateľ Eddie Mora je znechutený svojom životom a je presvedčený, že budúcnosť mu už neprinesie nič dobrého. To sa ale zmení po užití lieku NZT, ktorý mu umožní využívať mozog na 100%.

Tento film vo vás dozaista vzbudí akciu. Budete mať pocit, že chcete vo svojom živote niečo vytvoriť, zmeniť. Určite stojí za to pozrieť si ho.

Yes Man (2008)

Tento film poukazuje na silu príležitosti. Carl Allen, ktorého stvárňuje zábavný Jim Carrey, žije priemerný a depresívny život.

Po seminári s názvom ÁNO sa jeho život začne výrazne meniť, keďže na všetko začne odpovedať slovom ÁNO. Divák pri pozeraní tohto filmu začne uvažovať,  koľko príležitostí premeškal tým, že v niektorých situáciách povedal NIE.

Yes Man (simplybook.me)

Vlk z Wall Street (2013)

Pre mnohých je Vlk z Wall Street mimoriadne motivujúcim kúskom plným bohatstva a zábavy – film je skutočným príbehom prešibaného burzového makléra Jordana Belforta a hovorí nielen o jeho ceste nahor ale aj ceste ku dnu.

Čítaj tiež: 8 lekcií, ktoré sa môžeme naučiť od Vlka z Wall Street

Tajomstvo (2006)

Dokument “The Secret” hovorí o zákone príťažlivosti, ktorý má po celom svete milióny zástancov ale aj svojich kritikov.

Každopádne, tento film vás vyprovokuje k zmene myslenia a naladí na pozitívnu vlnu. Účinkuje v ňom viacero koučov, učiteľov úspechu a psychológov, ktorí hovoria o vlastných skúsenostiach so zákonom príťažlivosti.

Piráti zo Silicon Valley (1999)

Skvelým inšpiračným filmom sú aj Piráti zo Silicon Valley. Film poukazuje na vzostup legendárnych lídrov technologickej branže, Billa Gatesa a Stevea Jobsa.

Vďaka nemu získate zaujímavý pohľad na život zakladateľov Apple a Microsoftu.

Piráti zo Silicon Valley (imdb.com)

Ak hľadáš ďalšie motivačné filmy, ktoré dokážu povzbudiť a motivovať, neprehliadni ani tento zoznam: 12 motivačných filmov, ktoré ťa nakopnú

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre