Tony Robbins hovorí o 3 spôsoboch, ako dosiahnuť finančný úspech

Určite ste už o ňom počuli, niektorí možno už čítali jeho knihy. Anthony Robbins patrí medzi najvyhľadávanejších rečníkov na svete a je považovaný za lídra číslo jeden.

Na konte má niekoľko bestsellerov, milióny predaných audionahrávok a k jeho referenciám patria osobnosti ako Oprah Winfrey, Bill Clinton či herec Hugh Jackman.

Jared Kleinert, spoluautor projektu 2billionunder20.com, spísal článok, v ktorom rozobral Tonyho kroky k dosiahnutiu finančnej nezávislosti. Vychádzajú z jeho knihy „MONEY Master the Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom,“ o ktorej sa bavil v tomto podcaste (môžete si ho vypočuť zdarma).

Jared Kleinert z tohto rozhovoru vypichol 3 veľmi podstatné body, ktoré si priblížime nižšie:

1. Zvýšte svoju hodnotu, aby ste mohli zarábať viac peňazí

Tony hovorí: Najdôležitejšia vec, ktorú z pohľadu finančného úspechu môžete urobiť, je neustále rásť. Pracujte na sebe každý deň, pretože neexistuje väčšia investícia, ako investícia do seba samého. Keď tak urobíte, vaša hodnota na trhu porastie a vy budete môcť zarábať viac peňazí.

2. Objavte prelomové momenty

Existujú rôzne úspechy a bohatstvá. Kým pre niekoho je bohatstvo mať na účte milión eur a v garáži tri autá, pre niekoho je to zdravie a šťastná rodina. Nech už je vaša definícia úspechu akákoľvek, T. Robbins pripomína, že dôležité je objaviť prelomové momenty.

Takže ak chceme uspieť napríklad v zdraví, musíme nájsť potrebný prielom, ktorý nám pomôže začať chudnúť, nájsť si novú prácu, uskutočniť dôležité obchodné rokovania atď..

Čo budete potrebovať:

  • Je to stratégia, ktorá vám poskytne systém, ako budovať nové návyky
  • Potom sú to príbehy, inšpirácie, ktoré vám dodajú motiváciu a zbavia vás výhovoriek.
  • A nakoniec zmena myslenia (reframing), ktorá vám pomôže tieto dôležité prelomové momenty dosiahnuť

3. Vytvorte si „stroj na peniaze“

Tony radí, že každý podnikateľ potrebuje vytvoriť novú spoločnosť, akýsi „stroj na peniaze“, ktorý nemá žiadnych zamestnancov či verejnú podobu. Takže o čo ide? Zriaďte si druhú oblasť alokácie aktív, do ktorej dáte určité percento svojich príjmov a tieto peniaze vložte do investícií, ktoré vám budú zarábať v priebehu času. Ak máte firmu, určité % zisku alokujte do tohto nového „podniku“, prípadne ak pracujete, vložte sem časť mzdy.

Viac o dosahovaní finančného úspechu sa dočítate v Tonyho knihe MONEY Master the Game: 7 Simple Steps to Financial Freedom, pri písaní ktorej skúmal viacerých miliardárov a úspešných ľudí.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre