Toto by ste robiť nechceli. Najnebezpečnejšie povolania na svete!

5. Pyrotechnik – Ak by ste potrebovali dôkaz o tom, ako veľmi je nebezpečné povolanie pyrotechnika, stačí sa pozrieť na apríl tohto roka. Práve vtedy v Thajsku zahynuli štyria experti na výbušniny, ktorí zneškodňovali 20-kilovú nálož. Kým jednu poistku zneškodnili, druhá ich po prevoze pripravila o život. 6 ďalších bolo zranených.

Nepríjemné chvíle do sveta pyrotechnikov vniesol aj rok 2003, keď v rakúskom Salzburgu pri zneškodňovaní bomby z druhej svetovej vojny zahynuli dvaja profesionáli.

4. Morský rybár – Z amerických štatistík vyplýva, že 200 zo 100 tisíc rybárov pri svojej práci príde o život. Morský rybolov nie je žiadna závideniahodná práca.

Mokrá paluba, rozbúrené vlny a vietor mnohokrát zapríčinia, že cez palubu je prehodený nejeden morský rybár. Nevystavujú sa len vysokému riziku utopenia, ale aj rôznym chorobám či podchladeniu. Okrem toho je na mori cítiť nekompromisnú konkurenciu. Potvrdzuje to udalosť z minulého roku, kedy ozbrojenci usmrtili 15 filipínskych rybárov.

3. Drevorubač – Za ďalšie mimoriadne nebezpečné povolanie sú považovaní drevorubači. Nečakaný odklon padajúceho stromu, usmrtenie spôsobené pádom z výšky, nehoda pri práci s pílou či pošmyknutie v teréne (strmé kopce) – to všetko sú udalosti, ktoré oberajú drevorubačov o život.

Nebezpečnosť tohto povolania podčiarkuje aj skutočnosť, že v prípade nehody je pomoc takmer nedosiahnuteľná, za čo môže nepríjemná práca v teréne. O neobľúbenosti tohto povolania svedčí veľmi nízky rast zamestnanosti.

2. Vodič kamiónu v Afrike – Od októbra minulého roka sa k povolaniu vodiča kamiónu v Afrike zrejme veľa ľudí nehlási. Na jeseň 2012 totiž Kapské mesto zažilo sériu útokov na nákladné automobily, pri ktorých bolo zapálených 8 vozov. Pred dvomi mesiacmi boli napadnuté dva nákladné vozy prevážajúce benzín.

1. Policajt v Mexiku – Vojna drogových gangov a v pozadí tisíce mŕtvych. Takto to vyzerá v určitých častiach Mexika, kde policajti môžu zo dňa na deň prísť o život. Na Vianoce minulého roka bolo v niekoľkých mexických mestách zabitých 12 policajtov, ďalších 13 sa zranilo.

Koncom júla 2013 prišli v štáte Michoacan o život dvaja policajti, 15 ďalších bolo zranených. Stupňovanie násilia už pociťuje aj tamojšia ekonomika, ktorá prichádza o turistov a investorov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre