Americký prezident zakázal používanie venezuelských kryptomien

Americký prezident Donald Trump vydal exekutívny príkaz, ktorý zakazuje jednotlivcom a podnikom v USA používanie venezuelských kryptomien.  Trump zároveň označil všetky transakcie spojené s venezuelskými digitálnymi menami za nelegálne. Podľa Bieleho domu je nákup týchto mien možné považovať za podporu diktátorského režimu prezidenta Madura.

Washington na konci augusta uvalil na Venezuelu tvrdé ekonomické sankcie, ktorých cieľom je okrem iného znemožniť krajine prístup na finančné trhy v USA.

Venezuelská vláda si od digitálnych mien sľubuje, že krajine pomôžu dostať sa z ekonomickej krízy. Vláda zaviedla kryptomenu s názvom petro, ktorá je krytá ropou a krátko potom predstavila aj kryptomenu petro gold, ktorá je krytá zlatom.

Ministerstvo financií USA už v januári upozornilo, že prípadné investovanie do týchto mien by v skutočnosti predstavovalo poskytnutie ďalšieho úveru Venezuele. Transakcie by tak znamenali porušenie ekonomických sankcií, ktoré USA zaviedli proti tamojšiemu autoritárskemu režimu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre