5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Dnes sa končí dvojdňové zasadnutie americkej centrálnej banky (Fed), pričom analytici očakávajú, že Fed ponechá sadzby bezo zmeny v pásme 1,25-1,50%. Toto zasadnutie je zároveň posledné pre odchádzajúcu šéfku Fedu, Janet Yellenovú.

2. Medziročný rast spotrebiteľských cien v eurozóne naďalej spomaľuje. Kým v decembri ceny rástli tempom 1,4%, v januári rast oslabil na 1,3%.  Vyplýva to z rýchleho odhadu, ktorý dnes zverejnil európsky štatistický úrad Eurostat.

3. Japonská centrálna banka Bank of Japan vyhlásila, že plánuje svoje nákupy dlhopisov ponechať na aktuálnej úrovni aj vo februári. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

4. Británia je odhodlaná prehlbovať svoje vzťahy s Čínou a preskúma všetky možnosti pre uzavretie dohody o voľnom obchode medzi oboma krajinami. Na úvod svojej návštevy Číny to vyhlásila britská premiérka Theresa Mayová.

5. Ako dnes uviedol člen výkonnej rady ECB Benoit Coeur, Európska centrálna banka sa nebude príliš ponáhľať s ukončením programu nákupu dlhopisov, nakoľko sa miera inflácie stále nezačala významnejšie približovať k stanovenému cieľu.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre