5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Na pondelkové straty na Wall Street dnes nadviazali aj ázijské a európske akcie. Japonský Nikkei 225 stratil 1,43%, nemecký DAX uzavrel nižšie o 0,95%. Americký akciový index Dow Jones dnes stráca takmer 400 b. na 26044 bodov.

2. Ako vyplýva z uniknutého dokumentu, ktorý zverejnil spravodajský portál BuzzFeed, ak Británia dosiahne s EÚ dohodu o voľnom obchode, rast britskej ekonomiky v najbližších 15 rokoch bude menší o 5 percent, než ako sa teraz predpovedá.

3. Hrubý domáci produkt (HDP) eurozóny minulý rok rástol tempom 2,5 percenta, čo je najrýchlejší rast za posledných 10 rokov. V roku 2016 ekonomika eurozóny rástla tempom 1,7%.

4. Ako informuje CNBC, Južná Kórea zaviedla opatrenia na reguláciu obchodov s kryptomenami, aby zabránila nelegálnym aktivitám. Obchodovanie s virtuálnymi menami je povolené iba z účtov, ktoré sú napojené na reálne bankové účty.

5. Medziročná miera inflácie v Nemecku v januári nečakane spomalila na 1,4 percenta, analytici očakávali, že inflácia zostane na 1,6 percenta.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre