300-miliónový švajčiarsky fond plánuje vydať vlastnú kryptomenu

Švajčiarsky komoditný fond Tiberius Group, ktorý spravuje investície v hodnote 300 miliónov dolárov,  plánuje vstúpiť na trh s virtuálnymi menami.

V júli tohto roka chce priniesť digitálnu menu tiberius (alebo tcoin), ktorá bude krytá drahými a taktiež priemyselnými kovmi. Dnes o tom informoval spoluzakladateľ a šéf fondu Christophe Eibl.

Tiberius nebude prvou virtuálnou menou krytou aktívami. Krytie zlatom využíva napr. ruská mena goldmint či singapurský coin digixGlobal. Pôjde však o prvú virtuálnu menu, ktorá využije krytie priemyselnými kovmi.

Šéf fondu uviedol, že plánuje priniesť tri verzie meny tiberius, pričom každá bude vychádzať z odlišnej investičnej stratégie. Prvá verzia bude krytá niklom, kobaltom a hliníkom, ktoré sa využívajú v produkcii elektromobilov. Druhá bude zameraná na sektor robotiky a podporovať ju budú kovy ako je meď, cín a zinok. Za treťou verziou budú stáť drahé kovy – zlato, platina a paládium, ktoré sa často využívajú ako poistka v období ekonomickej neistoty.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre