5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Cena virtuálnej meny Bitcoin sa počas ázijského obchodovania prepadla až o 10% a na niektorých platformách museli byť kvôli veľkým objemom pozastavené obchody. Kým ešte včera sa Bitcoin obchodoval na úrovni 18 900 USD, aktuálne je to 16 290 dolárov.

2. Naopak, výrazne sa dnes darí alternatívnej kryptomene Bitcoin Cash, ktorá získava viac než 50%. Mena reaguje na správu, že platforma Coinbase spustila obchodovanie s touto kryptomenou.

3. Švédska centrálna banka dnes podľa očakávaní ukončila kvantitatívne uvoľňovanie, v rámci ktorého skúpila verejný dlh v objeme 290 mil. SEK. QE úplne nekončí, v najbližšom roku a pol centrálna banka reinvestuje úroky z nakúpených dlhopisov do nákupu nových.

4. Medzinárodný menový fond (MMF) mierne znížil svoj odhad hospodárskeho rastu Británie pre tento rok, a to z predošlých 1,7% na 1,6%. V krajine sa podľa MMF prejavujú dôsledky jej chystaného odchodu z Európskej únie.

5. Senát amerického Kongresu schválil s úpravami konečnú verziu daňovej reformy. Pozmenenú verziu ešte musí opäť schváliť Snemovňa reprezentantov, ktorá má o nej hlasovať ešte dnes.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre