5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Populárna digitálna mena bitcoin láme rekord za rekordom. Počas dnešného dňa sa cena tejto kryptomeny na serveri coindesk.com dostala až na 16 550 dolárov, čo je historické maximum. Aktuálne sa bitcoin obchoduje za 15 062 USD.

2. Rast ekonomiky eurozóny v treťom kvartáli zrýchlil z 2,4% na 2,6%. Predošlý odhad štatistického úradu Eurostat počítal s rastom 2,5%.

3. Ako uviedol Medzinárodný menový fond MMF, Čína by sa mala viac upriamiť na zabezpečenie finančnej stability než na ekonomický rast. MMF varuje, že rastúci objem firemného a vládneho dlhu a rovnako aj dlhu domácností ohrozujú finančnú stabilitu krajiny.

4. Ako informoval portál CNBC, platforma NiceHash pre ťažbu digitálnej meny bitcoin sa stala terčom kybernetického útoku. Hackeri údajne ukradli bitcoiny v hodnote viac ako 60 miliónov dolárov.

5. Americký dolár si počas dnešného obchodovania pripisuje ďalšie zisky a dostáva sa na 2-týždňové maximum. Dolár tak naďalej ťaží zo schválenia daňovej reformy, ktorú presadzoval prezident Donald Trump.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre