5 udalostí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Veľká Británia znižuje prognózu hospodárskeho rastu na rok 2018. Kým doteraz počítala s rastom hrubého domáceho produktu na úrovni 1,6%, aktuálna prognóza očakáva rast 1,4%.

2. Hongkongský akciový index Hang Seng dnes uzavrel so ziskom 0,62% a prekonal magickú hranicu 30-tisíc bodov. Od začiatku roka zaznamenal nárast o viac ako 36%, vďaka čomu je najvýkonnejším akciovým benchmarkom na svete.

3. Dnešné dáta v USA: Počet žiadostí o podporu v nezamestnanosti klesol oproti minulému týždňu o 13 000 na 239 000, očakávania počítali s poklesom na 240 000 žiadostí. Objednávky tovaru dlhodobej spotreby v októbri medzimesačne poklesli o 1,2%, čakalo sa zvýšenie o 0,3%.

4. Spojené štáty ohlásili nové obchodné sankcie proti Severnej Kórei. Novoprijaté sankcie sú zacielené na čínske firmy a jedného Číňana ako aj na severokórejské obchodné firmy a lode.

5. Dnes o 20:00 SEČ americká centrálna banka FED zverejní zápis zo svojho posledného zasadnutia. Správa by mohla poskytnúť bližšie detaily ohľadom budúceho smerovania menovej politiky USA.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre