Bitcoinu neverím. Jedného dňa sa zrúti, tvrdí saudský miliardár

Saudský miliardár Valíd bin Talál, ktorý je vlastníkom investičnej spoločnosti Kingdom Holding, v rozhovore pre televíziu CNBC uviedol, že digitálnej mene bitcoin neverí. Zároveň ju prirovnal k americkej firme Enron, ktorá kvôli finančným podvodom vyhlásila najväčší bankrot v histórii USA.

 „Ja v bitcoin neverím. Myslím si, že jedného dňa sa úplne zrúti. Domnievam sa, že to bude podobná katastrofa ako Enron,“ uviedol v rozhovore saudský princ.

Valíd bin Talál sa tak svojim vyjadrením pridal k riaditeľovi banky JP Morgan Jamiemu Dimonovi, ktorý pred niekoľkými týždňami označil bitcoin za podvod.

Bitcoin je digitálna mena, ktorá vznikla v roku 2009 ako alternatíva oficiálnych mien. Vytvára ju sieť počítačov so špecializovaným softvérom naprogramovaným tak, aby uvoľňoval nové virtuálne mince stabilným a postupne sa spomaľujúcim tempom.

Nakoľko bitcoin nie je pod kontrolou žiadnej centrálnej banky a dá sa rýchlo a jednoducho presúvať, často ho využíva aj tzv. šedá zóna, ktorá sa cez neho snaží vyprať peniaze z ilegálnej činnosti.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre