Miliardár Thiel podporil kampaň D. Trumpa viac než miliónom dolárov

Ako informoval New York Times, známy miliardár zo Silicon Valley Peter Thiel podporil kampaň prezidentského kandidáta Donalda Trumpa sumou 1,25 milióna dolárov.

Ako pre Times uviedol blízky zdroj, dar bude rozdelený medzi výbor super PAC (Political Action Comittee – výbor, ktorý môže získavať financie od firiem či jednotlivcov) a priame príspevky do kampane.

Načasovanie daru je mimoriadne zaujímavé, keďže podpora pre Trumpa v posledných dňoch výrazne utŕžila, za čo môže nedávno zverejnené video, v ktorom sa miliardár urážlivo vyjadruje o ženách. Kvôli sexistickým výrokom prišiel aj o podporu viacerých republikánskych špičiek.

Thiel, kontroverzná osobnosť v tech sektore, ktorá spoluzakladala Pay Pal, Palantir a je investorom vo Facebooku, v minulosti Trumpa viackrát podporil a vystúpil aj na júlovom národnom zjazde Republikánskej strany.

„Vedie nás k svetlej budúcnosti“, uviedol Thiel na konferencii. Zároveň vyzval všetkých svojich amerických kolegov, aby sa postavili a hlasovali za Trumpa.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre