HSBC vyhlasuje najvyššiu pohotovosť: prichádza prudký pokles na akciovom trhu?

Banka HSBC varuje svojich klientov pred možným prepadom na americkom akciovom trhu. Podľa jej analytika Murraya Gunna sa na trhu sformovalo výstražné znamenie a čoskoro môžu prísť výpredaje.

Gunn k svojej práci využíva analýzu Elliotových vĺn, ktorá sleduje dianie na trhu cez opakujúce sa vlny. Analytik už koncom septembra avizoval, že aktuálne pohyby na akciovom trhu sú až desivo podobné tým z októbra roku 1987, kedy došlo k akciovému kolapsu. Dňa 19. októbra 1987, ktorý je známy ako čierny pondelok, akciový trh stratil až 22,6% hodnoty.

Ako vidieť nižšie, v tom čase sa na trhu sformoval pattern hlava a ramená – cena následne prerazila neckline (línia podpory), ktorý pred downtrendom ešte niekoľkokrát otestovala.

Nakoľko včera akciový index Dow Jones zaznamenal 200-bodový pokles, Gunn si myslí, že táto situácia je už tu. „Keďže americký akciový trh 11. októbra čelil predajnému tlaku, vyhlasujeme najvyššiu pohotovosť,“ uviedol. Ako dodáva, skutočný sell-off podľa neho nastane až vtedy, keď Dow poklesne pod 17 992 bodov, prípadne index S&P 500 poklesne pod 2116 b.

„Kým tieto úrovne zostanú nezmenené, býky majú stále miernu nádej,” uvádza analytik.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre