Americký dolár smeruje k bubline, varuje Jim Rogers

Legendárny investor Jim Rogers si myslí, že americký dolár môže vyústiť až do bubliny, keďže investori čoraz viac hľadajú bezpečné útočisko. „Dolár sa stáva nadhodnoteným,“ uviedol v rozhovore pre Real Vision TV.

Ako tvrdí, v závislosti na tom, aké nepríjemné turbulencie na trhoch uvidíme, dolár sa môže nafukovať a viesť až k bubline. Podľa neho ľudia hľadajú bezpečné prístavy pre svoje aktíva a schovávajú sa práve v dolároch, čo tlačí na zhodnotenie tejto meny.

„Americký dolár je silný a naďalej bude silný, pretože všetci vo svete spanikárili. A keď je tu panika, ľudia hľadajú bezpečné prístavy,“ hovorí Rogers. „Teraz si myslia, že americký dolár je bezpečné útočisko. Ale nie je. Určite nie,“ dodáva známy investor.

Rogers ďalej hovorí: Vlastním množstvo amerických dolárov. Nie preto, že je to bezpečný prístav, ale preto, že si to myslia ľudia. A keď sa svet rúca, ľudia svoje peniaze menia za doláre. Znamená to, že dolár bude rásť a mnoho iných mien bude oslabovať, vrátane čínskej, európskej či britskej meny. Mnoho mien pôjde nadol.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre