Microsoft kupuje profesnú sieť LinkedIn za 26,2 miliardy dolárov

Softvérový gigant Microsoft oznámil, že za 26,2 miliardy dolárov kupuje známu sociálnu sieť LinkedIn. Microsoft ponúkol 196 dolárov za akciu, čo je v porovnaní s piatkovou uzatváracou cenou prémia +50%. Ráno po oznámení dohody sa akcie LinkedIn vyšplhali na 193,70 USD.

Microsoft uviedol, že najväčšia profesná sociálna sieť zostane nezávislá a naďalej si zachová svoju značku a kultúru. Ako uvádza Ben Wood, vedúci výskumu v CCS Insight, dohoda dá Microsoftu prístup k najväčšej profesnej sieti s viac ako 430 milióna užívateľmi po celom svete. Aj napriek tomu, že predaje LinkedIn rastú, sociálna sieť je stále nerentabilná.

Šéf Microsoftu, Satya Nadella (na snímke) uviedol, že LinkedIn dlho obdivoval. „Dlho som o tom premýšľal“, uviedol Nadella.

Pre Microsoft je to najväčšia akvizícia v histórii. Ďalšími veľkými prevzatiami Microsoftu bol napríklad Skype, za ktorý Microsoft v roku 2011 zaplatil 8,5 miliardy dolárov, či mobilná divízia Nokie, ktorú spoločnosť odkúpila v roku 2013 za 7,3 miliardy dolárov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre