Býči trend dolára nekončí, tvrdí Deutsche Bank

Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank uvádza, že uptrend amerického dolára aj napriek poslednému poklesu nie je u konca. Po tom, čo americká mena od mája 2014 posilnila až o 27%, nastala korekcia a dolár od januára tohto roka oslabil o viac ako 8%.

Ako znázorňuje tabuľka priložená nižšie, aktuálna korekcia dolára je jednou z najväčších ako aj najdlhších za posledné desaťročia. Očakávania vyšších sadzieb zo strany Fedu sa opäť dostali do hry a dolár sa začal po korekcii zotavovať. Vzrástla aj výnosnosť amerických dlhopisov, zatiaľ čo akcie a komodity začali oslabovať.

Finančné trhy sa domnievajú, že rast sadzieb v USA je v tomto roku viac pravdepodobný ako nie, takže mnohí si kladú otázku, či bude rally dolára pokračovať.

„Dolár prešiel od začiatku roka bolestivou korekciou, ale neveríme, že to znamená koniec uptrendu“, uvádza Deutsche Bank. Ako dodáva, nedávna korekcia vo veľkosti až 8% je v porovnaní s inými uptrendami dolára treťou najväčšou v histórii. Taktiež dĺžka korekcie (100 dní) je druhou najdlhšou, takže to všetko naznačuje, že sme videli pravdepodobne dno dolára v tomto roku.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre