Počítače vyhrali! Wall Street už nebude nikdy ako predtým

Ako znázorňuje aktuálny rebríček hedžových manažérov s najvyššími príjmami, až 6 z 8 najlepšie platených manažérov sa spolieha na to, že ich investície riadia počítačové programy.

V zozname sú mená ako Ken Griffin z fondu Citadel, Jim Simons z Renaissance Technology (na snímke) či John Overdeck a David Siegel z Two Sigma.

Vzostup fondov využívajúcich kvantové technológie je súčasťou evolučného posunu, ktorý sa na Wall Street odohráva. Inak povedané, technológie dnes tvoria oveľa väčšiu časť investičného procesu než kedykoľvek predtým. Túto skutočnosť potvrdzujú aj pracovné dopyty najväčších hedžových fondov, prostredníctvom ktorých sa do svojho tímu snažia získať programátorov a ďalších IT špecialistov (viď inzerát nižšie).

Pripomeňte, že najväčší hedžový fond sveta Bridgewater Associates (169 mld. dolárov), len nedávno do svojich radov prijal technologického veterána Jona Rubinsteina, ktorý 16 rokov pracoval pre Steva Jobsa. Rubinstein má fondu pomôcť rozšíriť tzv. systematické rozhodovanie použité v investovaní.

Pracovná ponuka hedžového fondu Renaissance Technology

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre