Kilduff: Cena ropy ešte poklesne na 25 dolárov

John Kilduff, komoditný expert a zakladateľ spoločnosti Again Capital si myslí, že súčasná cena ropy na úrovni 40 dolárov za barel nevydrží a cena čierneho zlata poklesne na 25 dolárov.

Ropa WTI vzrástla minulý týždeň o viac ako 2% a zaznamenala piaty  týždenný zisk po tom, ako členovia OPEC ohlásili ďalšie stretnutie v Katare, aby diskutovali o možnom zmrazení ropnej produkcie.

Kilduff sa domnieva, že plánované stretnutie bude pre trh sklamaním a vzhľadom na zmrazenie pretrvávajúceho nadbytku ropy a nedostatočného utlmenia produkcie sa cena opäť vráti na februárové minimá.

Podľa Kilduffa je nepravdepodobné, že aprílové stretnutie ropných producentov v Dohe prinesie ovocie. Svoje tvrdenia zakladá na februárových vyhláseniach saudského ministra pre ropné záležitosti, ktorý uviedol, že Saudská Arábia by nemala znižovať ťažbu, pretože nedôveruje ostatným krajinám, že urobia to isté.

Pripomeňte, že produkcia v Iráne medzitým pokračuje v náraste, čo je odrazom zrušenia medzinárodných sankcií v januári. Irán sa už nechal počuť, že nebude spolupracovať na zmrazení produkcie dovtedy, kým jeho ťažba nedosiahne pred-sankčnú úroveň.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre