Európske akcie v býčej nálade. Pozrite sa, čo ich ženie nahor

Európske akcie dnes zbierajú nemalé zisky. Nemecký akciový index DAX 30 získava 1,82% na 9748 bodov, francúzsky CAC 40 je vyššie o takmer 3%, EURO STOXX získava 2,31%.

O býčiu náladu na európskom akciovom trhu sa postaral šéf ECB, Mario Draghi. Ten na včerajšej tlačovej konferencii vyhlásil, že na marcovom zasadnutí je nutné prehodnotiť súčasnú menovú politiku ECB. Zároveň dodal, že sadzby zostanú na nízkych úrovniach ešte dlhé obdobie.

Draghi vyjadril obavy o inflačné vyhliadky ako aj o rast v eurozóne a investorom tak poskytol náznak ďalších stimulov. Práve ďalšie tlačenie peňazí je vodou na mlyn pre európske akcie.

Okrem Draghiho slov sa o zisky stará aj zotavenie cien ropy, čo je podporou pre akcie energetického sektora. Americká ropa WTI získava 4,20% na 30,76 dolárov za barel, Brent dražie o viac ako 5% na 30,74 USD.

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre