Toto môže byť TOP investícia roka 2016

Veľkobanka HSBC v správe pre klientov uviedla, že hlavným investičným favoritom budúceho roka môže byť Európa. Nie je jediná, kto vidí v Európe potenciál.

„Európa má viacero významov. Ocenenie nie je úžasné, ale lepšie ako v USA“, uviedol Brad McMillan, šéf investícií v spoločnosti Commonwealth.

Podľa expertov má Európa väčší potenciál rastu ako USA – hlavným dôvodom je, že sa nachádza v hospodárskom cykle poznačenom lacnou likviditou centrálnej banky a taktiež lacným eurom.

Oslabená mena môže stimulovať rast cestového ruchu a taktiež podporiť export, keďže lacné euro robí európske produkty na zahraničných trhoch lacnejšími.

Európa sa snaží úplne vymaniť z dôsledkov finančnej krízy, podobne ako doteraz USA. Centrálna banka do ekonomiky pumpuje lacnú likviditu s cieľom stimulovať hospodárstvo a rast cien. Keď k tomuto kroku v posledných rokoch prikročila americká centrálna banka (Fed), na akciovom trhu v USA sme videli jeden z najdlhších býčích trendov.

Na druhej strane je potrebné mať na pozore mnohé politické problémy, ktoré v Európe pretrvávajú, či už je to masívny prílev utečencov alebo pokračujúca dlhová sága v Grécku. Americkí investori sú tiež opatrní ohľadom vývoja eura – ak bude európska mena naďalej strácať na hodnote voči doláru, investičné zisky budú minimálne a Američania začnú investície presúvať opäť k doláru.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre