Kde ostatní predávajú, Buffett nakupuje

Americký veľkoinvestor Warren Buffett svoj slávny výrok „buďte chamtiví, keď majú ostatní strach“ naplňuje do bodky. Potvrdil to aj v uplynulom treťom kvartáli, kedy sa jeho investičná spoločnosť Berkshire Hathaway stala popredným kupujúcim, a to aj napriek tomu, že pre americké akcie to bol najhorší kvartál od roku 2011.

Ako informuje portál CNN, Berkshire za toto obdobie navýšil počet akcií v portfóliu o 25%. Buffett prikúpil ďalšie akcie firiem, ktoré už v portfóliu má, či už je to automobilka General Motors (GM), mediálna spoločnosť Twenty-First Century Fox (FOX) alebo IBM.

Aj napriek slabému vývoju akcií IBM Buffett využil výpredajov na trhu a prikúpil ďalšie akcie (+1,5 mil. akcií), čím zdôraznil svoju dôveru v tohto technologického giganta.

Naopak, holding Berkshire zredukoval svoj podiel v banke Goldman Sachs (GS) a v maloobchodnom reťazci Wal-Mart (WMT).

Veľkým skokom v portfóliu Berkshire bol prírastok 59 miliónov akcií spoločnosti AT&T, ktoré holding obdržal výmenou za 31 miliónov akcií firmy DirectTV, ktorú AT&T prevzala.

K stáliciam v Buffettovom portfóliu patria spoločnosti Coca Cola (400 mil. akcií), Wells Fargo (470 mil. akcií) či American Express (151 mil. akcií)

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre