Saudský miliardár vsádza vo veľkom na Twitter

Saudský princ Al-Waleed bin Talal a jeho investičná spoločnosť Kingdom Holding Company zvýšili podiel v druhej najväčšej sociálnej sieti Twitter.

Podiel princa a jeho investičnej spoločnosti, v ktorej drží 95%, vzrástol na 35 miliónov akcií, čo je viac ako 5%. Vyplýva to zo správy Americkej rady pre burzu a cenné papiere (SEC).

Saudský miliardár sa tak v kalifornskej spoločnosti stáva druhým najväčším akcionárom. Najväčším akcionárom je spoluzakladateľ Evan Williams, ktorý drží 6,9%.

Ako vyplýva z vyhlásenia saudského princa, on a jeho holding chce v spoločnosti držať viac ako 5%.

Tento krok prichádza po tom, čo kalifornská spoločnosť v pondelok informovala, že pozíciu výkonného riaditeľa trvalo obsadzuje spoluzakladateľ Jack Dorsey, ktorý bol od júla dočasným riaditeľom. Akcie na správy o novom riaditeľovi výrazne vzrástli. Dorsey drží v Twitteri podiel 3,2%, takže ešte menej, ako po novom Al-Waleed bin Talal.

Al-Waleed, jeden z najbohatších mužov v Saudskej Arábii, kúpil v Twitteri v roku 2011 podiel 3%, čiže ešte predtým, ako spoločnosť išla v roku 2013 na verejnosť (IPO).

Aj napriek tomu, že je princ jedným z prvých a najväčších investorov v Twitteri, nie je veľmi zanieteným užívateľom tejto siete. Od roku 2013, kedy sa na sieti registroval, zanechal iba 172 tweetov.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre