Milionár, ktorý analyzoval 1200 bohatých ľudí, prišiel na veľmi dôležitú vec

Pár dní dozadu sme na portáli investicne.sk publikovali príspevok, v ktorom milionár T. H. Eker charakterizoval zásadný rozdiel medzi bohatými a chudobnými. Eker uvádza, že mnoho priemerných ľudí sa sťažuje, čím k sebe ešte viac priťahuje to nechcené.

Dnes sa pozrieme na ďalšiu štúdiu bohatých ľudí, za ktorou stojí Steve Siebold, milionár a autor knihy “How Rich People Think”.

Siebold na analýze viac ako 1200 bohatých ľudí zistil jednu veľmi podstatnú vec – bohatí ľudia nachádzajú útechu v neistote, kým stredná trieda hľadá pohodlie. Čiže opäť zásadný rozdiel v porovnaní s väčšinou – kým chudobní sa utešujú v istotách a neradi opúšťajú svoju zónu pohodlia, bohatí sa neboja zmien, rizika, ba dokonca ich to láka a utešuje.

„Fyzické, psychické a emočné pohodlie je hlavným cieľom myslenia strednej triedy“, píše Siebold. Ako uvádza, tí najlepší myslitelia na svete zistili, že stať sa milionárom nie je ľahké a potreba pohodlia môže byť zničujúca.

Pokiaľ chcete zbohatnúť, musíte byť zmierení s tým, že to bude nepohodlné. „Veľkí ľudia vedia, že je to cena, ktorú zaplatia za zbohatnutie, ale ak majú mentálnu húževnatosť na zdolanie dočasnej bolesti, môžu si užívať hojnosť bohatstva po zvyšok života“, uvádza Siebold.

Čítaj tiež: Osvojte si týchto 7 návykov najbohatších ľudí sveta

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre