Silné zotavenie. Čínske akcie dnes opäť rástli

Čínske akcie sa zotavujú z prudkých poklesov zo začiatku týždňa. Dnes akciový index Shanghai Composite posilnil o 4,82% a zakončil tak druhý deň v zelenom pásme.

Aj napriek korekcii v posledných dňoch si čínske akcie z tohto týždňa odnášajú pokles o 8%.

Na trhoch sa pošepkáva, že Peking dokonca začal s nákupmi akcií, čím posilnil úsilie stabilizovať svoj tamojší akciový trh. Štátne penzijné fondy by mali na trhoch preinvestovať až 2 bilióny jüanov.

Peking počas týždňa prijal viacero krokov na podporu ekonomiky a stabilizáciu trhu, vrátane zníženia úrokových sadzieb či výšky povinných minimálnych rezerv.

Obavy o spomalenie globálnej ekonomiky včera zmiernili silné dáta z USA – ako vyplýva z najnovších údajov, ekonomika USA rástla v druhom kvartáli tempom až o 3,7%, čo je oveľa viac ako predbežný údaj 2,3%. Na včerajšie silné dáta okamžite reagovala ropa ako aj Wall Street.

Okrem Číny sa zelenal ja zvyšok Ázie. Japonský index Nikkei 225 získal 3%, juhokórejský Kospi vzrástol o 1,56% a indický Sensex získava 0,70%

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre