5 škodlivých presvedčení, ktoré vám bránia v zbohatnutí. Rýchlo sa ich zbavte

Či už si to uvedomujeme alebo nie, mnohokrát našu schopnosť vybudovať bohatstvo obmedzujú mylné presvedčenia zakorenené niekde vo vnútri v nás.

V tomto príspevku prinášame 5 najčastejších – ak zistíte, že niektoré z nich obmedzuje aj vás, rýchlo sa ho zbavte.

Zbohatnú len niektorí

Ak pochádzate zo skromných pomerov a myslíte si, že bohatstvo je predurčené len niektorým „vyvoleným“ ľuďom z bohatých rodín, potom na to rýchlo zabudnite. Po svete behá množstvo reálnych príkladov toho, že zbohatnúť môže úplne ale úplne každý.

Stačí sa pozrieť na miliardárku Oprah Winfrey, spisovateľku Rowlingovú či britského podnikateľa Richarda Bransona. Žiadna z týchto osobností to nemala ľahké, prežila si skromné pomery, do cesty im vstúpilo mnoho prekážok, no vďaka vytrvalosti a vášni sa dnes radia k najbohatším ľuďom na svete.

Všetko je už vymyslené

Ľudia mnohokrát znechutene hovoria: všetko už bolo vymyslené, dnes je to iné, príležitostí je málo. Práve naopak. Aj vďaka online priestoru je dnes možností neúrekom. Navyše, všetko sa dá zlepšovať – pozrime sa na firmy britského podnikatela Richarda Bransona, ktoré sa chopia určitého produktu/služby a ponúknu ju kvalitnejšie a dokonca lacnejšie.

Bohatí sú sebeckí a zlí ľudia. Radšej zostanem chudobný

Ľudia to majú zakorenené možno z rozprávok či akčných filmov, že si o boháčoch myslia len to najhoršie. Opak je však pravdou. Mnohí miliardári sú charizmatickí ľudia, ktorí neustále zlepšujú životy miliónom ľudí po celom svete. Je to len mylný predsudok považovať bohatých ľudí za zlých.

Jedného dňa vyhrám v lotérii

Hovorí sa, že chudobní sa spoliehajú na lotérie a bohatí na seba. Je to veľká pravda. Namiesto toho, aby ste život premárnili čakaním na „výherný tiket“, chopte sa príležitosti a začnite pracovať na svojich snoch.

Za každou úspešnou firmou je podvod

Toto je ďalší blud, ktorý koluje v mysliach chudobných. Stačí sa pozrieť napr. na taký Amazon, ktorý úplne od nuly vybudoval miliardár Jeff Bezos. Je známy svojim jedinečným prístupom k zákazníkovi, ktorého kladie do centra pozornosti. Úspech mnohých firiem je založený na zlepšovaní životov ľudí a poskytovaní kvalitných produktov a nie na podvodných praktikách.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre