Iba jediná vec delí úspešných od ostatných, hovorí manažér z Goldman Sachs

Gary Cohn, prevádzkový manažér (COO) z Goldman Sachs má jednu jedinú radu pre všetkých mladých ľudí, ktorí sa uchádzajú o prácu a chcú rozbehnúť svoju kariéru. Tá rada znie: Pracujte viac než všetci ostatní.

„Prvá vec, ktorú im chcem povedať je, že to nebude ľahké. Bude to tvrdá práca“, uviedol Cohn v jednom z firemných podcastov.

Cohn pokračoval: Ak chcete byť úspešní, musíte si uvedomiť jednu vec. Bez ohľadu na to, aký stupeň vzdelania máte, jediným spôsobom, ako uspieť, je „prepracovať“ ostatných. Musíte pracovať viac než všetci ostatní.

Cohn uvádza, že vďaka svojej pozícii sa stretáva s podnikateľmi či podnikateľkami, ktorí nielenže majú skvelé nápady, ale sú ochotní pracovať oveľa viac než všetci okolo nich. To je rada, ktorú on dáva aj svojim vlastným deťom.

Cohnov príbeh a cesta na Wall Street je veľmi inšpiratívna. Aj napriek tomu, že trpel dyslexiou a v škole sa trápil, dnes je jednou z najväčších rýb finančného sveta. Učitelia jeho rodičom dokonca povedali, že bude mať šťastie, ak sa stane aspoň šoférom kamiónu.

Aj napriek problémom sa Cohn nenechal odradiť a vyštudoval American University. Jeho prvou prácou po vyštudovaní bol predaj okenných rámov. Jedného dňa presvedčil svojho šéfa, aby mu dal v piatok voľno, pretože chce po prvýkrát navštíviť New York.

Hneď po príchode zamieril na Wall Street a komoditnú burzu Four World Trade Center. Keď videl vychádzať jedného z maklérov (dobre oblečeného chlapíka), spýtal sa, či s ním môže zdieľať taxík na letisko. Chlapík súhlasil a Cohnovi sa počas cesty podarilo spraviť pohovor a neskôr aj získať prácu. Bol to naozaj skvelý ťah, na ktorý by väčšina ľudí nemala odvahu.

xtb
Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre