Foto: Niekoľko hračiek podnikateľa a miliardára Richarda Bransona

Richard Branson
Richard Branson (Flickr)

O britskom podnikateľovi, zakladateľovi spoločnosti Virgin Group, Richardovi Bransonovi sme si toho popísali naozaj dosť.

V tomto článku sme si predstavili jeho 5 pravidiel ako robiť dobrý biznis. V ďalšom príspevku Branson prezrádza, kde berie inšpiráciu a nápady.

Teraz to bude trochu o niečom inom. V tomto článku sa na Richarda Bransona pozrieme z pohľadu jeho luxusných hračiek, ktorými si spríjemňuje život. Tu sú:

Zrejme najslávnejšou hračkou tohto miliardára je súkromný ostrov s názvom „Necker Island“. Ide o 74-akrový rezort v Karibskom mori, na ktorom už Branson hostil nespočetne veľa celebrít.

Ak sa chcú hostia ostrova dostať z hlavného objektu priamo na pláž, môžu využiť túto zip-line.

Okrem toho môžu preskúmať útroby mora prostredníctvom tejto trojmiestnej ponorky s otvorenou kabínou.

Branson si údajne vyskúšaj aj jazdu na tejto excelentnej ponorke “Super Falcon” za 1,7 mil. dolárov. Vďaka nej si mohol priam zalietať pod vodou.

Branson tiež vlastní susedný ostrov Mosquito Island. Miliardár verí, že tento ostrov bude útočiskom pre ohrozené lemury a stane sa tiež vzorom využitia energie z obnoviteľných zdrojov.

Branson miluje potulky morom, čo potvrdzuje aj táto hračka. V roku 2004 si kúpil prvé vysokorýchlostné obojživelné vozidlo na svete

V roku 2011 Branson spustil spoločnosť Virgin Oceanic, ktorej cieľom je preskúmať doteraz nevidené časti oceánu.

Branson je akčný aj vo vzduchu. Pre osobnú potrebu využíva lietadlo Falcon 50EX.

Branson je známym dobrodruhom – v roku 1987 dokonca preletel cez Atlantik teplovzdušným balónom. Niekoľkokrát sa v balóne pokúsil obletieť zemeguľu, avšak neúspešne.

Branson verí, že raz budú môcť ľudia bežne lietať do oveľa vyšších nadmorských výšok. Už dnes prostredníctvom svojej spoločnosti Virgin Galactic umožňuje cestovať do vesmíru za 250-tisícovú vstupenku.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre