Čínska burza opäť padá. Nepomohli ani nové opatrenia

Ani dnes sa čínskym akciám nepodarilo zastaviť klesajúci trend.

Po tom, čo včera akciový index Shanghai Composite oslabil o 8,5% (najväčší denný prepad za posledných 8 rokov), dnes stratil 1,7%.

Ďalším poklesom nezabránil ani čínsky regulačný úrad (China Securities Finance Corporation – CSFC), ktorý včera ohlásil, že je pripravený naďalej nakupovať akcie, aby tým stabilizoval tamojší trh.

CSFC okrem toho avizoval, že zasiahne pre obmedzenie špekulatívnych krátkodobých obchodov a bude skúmať aj prípadné manipulovanie cien.

Nezaháľa ani čínska centrálna banka, ktorá avizovala, že je pripravená prijať ďalšiu finančnú injekciu v objeme 50 miliárd juanov (8 miliárd dolárov) na podporu peňažného trhu.

„Nálada na trhu je veľmi krehká, takže ak investori vidia predajný tlak, ihneď sa snažia predať svoje akcie“, komentoval aktuálnu situáciu D. Wong z Kingston Securities.

DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre