10 vecí, o ktorých dnes potrebujete vedieť

1. Európska centrálna banka (ECB), ktorá dnes rozhodovala o sadzbách v eurozóne, nepriniesla žiadne prekvapenie. Hlavná refinančná sadzba zostáva na nezmenenej úrovni 0,05% a depozitná sadzba na -0,20%, čo je v súlade s očakávaniami analytikov.

2. ECB okrem toho oznámila, že zvyšuje núdzovú likviditu (ELA) pre grécke banky o 900 miliónov eur. Navýšenie prichádza po tom, ako sa veritelia dohodli s Aténami na predĺžení záchranného programu.

3. Grécky parlament schválil prísne reformy a uvoľnil tak cestu ďalej finančnej pomoci. Podľa analytikov sa to postaralo o zlepšenie trhového sentimentu, keďže riziko Grexitu značne ustúpilo.

4. Európsky automobilový trh má za sebou silný mesiac. Ako informovalo združenie automobiliek ACEA, v júni došlo v EÚ k medziročnému nárastu predajov o 14,6% na 1,36 mil. vozidiel. V Španielsku došlo k rastu o 23,5%, Francúzsko +15%.

5. Netflix má za sebou silný kvartál. Spoločnosť v uplynulom štvrťroku získala 3,3 mil. nových predplatiteľov, čo je dvakrát viac ako v rovnakom období minulého roka. Netflix okrem toho očakáva, že v treťom kvartáli získa ďalších 3,55 mil. predplatiteľov. Akcie v pre-markete vzrástli o 12%.

6. Výsledky zverejnila aj spoločnosť Intel. Celkové tržby za uplynulý štvrťrok poklesli o 5% na 13,2 miliardy dolárov. Čistý zisk poklesol o 3% na 2,7 miliardy dolárov. Výsledky napriek tomu porazili odhady analytikov. Akcie (INTC) získavajú 0,37%

7. Spoločnosť eBay oznámila, že jej tržby v druhom kvartáli vzrástli o 7% na 4,38 miliardy dolárov. Zisk na akciu dosiahol 76 centov, čo prekonalo očakávania na úrovni 72 centov.

8. Keďže dnes je štvrtok, pozrime sa na americké žiadosti o dávky v nezamestnanosti. Tie klesli o 15-tisíc a 281-tisíc, čo je lepší než očakávaný výsledok, keďže analytici počítali s poklesom na 285-tisíc.

9. Index Philadelphia Fed oslabil viac než sa očakávalo. Indikátor v júli v porovnaní s júnom poklesol o 9,5 bodu na 5,7 bodov. Analytici počítali s miernym oslabením indikátora na 12 bodov.

10. Americká banka Goldman Sachs s menším zárobkom. Zisk banky v 2. Kvartáli poklesol o 67% na 916 mil. dolárov, čo je odrazom nákladov na urovnanie sporov týkajúcich sa hypotekárnych obchodov. Akcie Goldman Sachs strácajú 1,65%.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre