21-ročná Grékyňa: Pripadá mi to ako koniec

Iliana Magra, 21-ročné dievča z gréckeho mesta Solún, poslala denníku Financial Times list, v ktorom opisuje, ako vníma referendum a aké pochmúrne je aktuálne dianie v jej krajine.

“Desí ma zajtrajšok, všetko, čo teraz vidím, je tma a čiernota. Naše dni sa vyznačujú neistotou a nádej na lepšiu budúcnosť je ničená každou minútou.

Pozerám sa na moju 3-ročnú neter a závidím jej tú nevedomosť, závidím jej ten nízky vek. Mám 21 rokov a v posledných pár dňoch ma môj život unavuje. Referendum mi vraj dáva právo zvoliť si budúcnosť, no mne sa zdá, že už je dávno preč.

Stovky ľudí čakajú v radoch na bankomaty a čerpacie stanice, v uliciach je ticho a tváre ľudí sú zmrazené. Rodiny a priatelia sú rozdelené na dva tábory, ÁNO a NIE. Všetci si prajeme koniec krízy, túžime rásť a byť šťastní. Ani si nepamätám, kedy by v posledných rokoch mojich rodičov nesužoval stres a úzkosť. Každý mesiac sa zatvárajú obchody a na uliciach pribúdajú žobráci.

Hovorí sa, že všetko, čo počujeme, je iba propaganda. My sme ale stratili dôveru vo všetky politické strany, všetko sa zdá byť iba klamstvo.

Pripadá mi to ako koniec. Koniec života, takého, akého sme ho doteraz poznali. Jedinou vecou, ktorú si teraz želáme je, aby to najhoršie bolo za nami.”

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre