Megaprojekt. Arabi chcú postaviť mesto za 100-miliárd dolárov

Saudská Arábia chce do roku 2035 vybudovať nové mesto pre 2 milióny ľudí. Náklady tohto obrieho projektu by mali dosiahnuť približne 100-miliárd dolárov.

Na pozadí Svetového ekonomického fóra v Jordánsku to vyhlásil Fahd al-Rasheed, riaditeľ developerskej spoločnosti Emaar Economic City.

Nové mesto s názvom King Abdullah Economic City sa bude nachádzať zhruba 100 kilometrov od od ekonomickej metropoly Dschidda. Cieľom tohto projektu je vytvoriť nový hlavný rozbočovač pre obchod a logistiku okolo Červeného mora.

„Najťažšie je prvú fázu projektu postaviť na nohy“, uviedol  Al-Rasheed. „Akonáhle zvládneme tento krok, ďalej nie sú žiadne hranice“, uviedol Al-Rasheed. Ako dodal, práve v tejto počiatočnej fáze sa s projektom nachádzajú.

V súčasnosti má toto mesto iba 3000 obyvateľov, no za to ponúka už 7000 pracovných miest, keďže miestna priemyselná zóna prilákala stovky firiem. Do roku 2020 by počet obyvateľov mesta King Abdullah Economic City mal vzrásť na 50-tisíc a poskytovať 28-tisíc pracovných miest.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre