Grexit, Grimbo či Grexhaustion

Spojenie „Grexit“ je už tak často používané, že pre mnohých je to už bežný zaužívaný výraz, akoby už bol dávno súčasťou slovnej zásoby. Časom sa ale ukázalo, že niektorí ekonómovia majú chuť aj na iné slovné hračky.

Dôkazom sú ekonómovia americkej banky Citigroup, ktorí začali používať slovo „Grimbo„. Ide o spojenie slov Grécko a Limbo, pričom frázou limbo sa označuje akési miesto medzi životom a smrťou.

Kreativitou nešetrili ani ekonómovia z  Bank of America-Merrill Lynch, ktorí si vytvorili frázu „Grexhaustion„. Cez slovíčka Grécko a Exhaustion poukazujú na to, že vyčerpávajúce rokovania medzi Aténami a veriteľmi majú jednu hlavnú obeť, a to ekonomiku.

Budeme vidieť, či sa na pozadí gréckej krízy vynoria ešte ďalšie slovné hračky, ktoré vcelku presne vystihujú to, čo sa v Grécku deje. Niet však pochýb, že slovíčko Grimbo je teraz úplne namieste, keďže bez konečnej dohody s veriteľmi je krajina v akomsi bezútešnom stave medzi životom a smrťou. Ak sa Aténam včas nepodarí dohodnúť a získať prostriedky, z frázy Grexit sa čoskoro môže stať skutočnosť.

Redakčný tím Investičných Novín - investicne.sk. info@investicne.sk
Zdieľať
Komentáre