5 vecí, o ktorých dnes ráno potrebujete vedieť

Prajeme krásne ráno. Poďme sa pozrieť, čo nám priniesol začiatok dnešného dňa.

1. Nemecká burza výrazne v zelenom. Akciový index sa opäť dostal nad úroveň 12-tisíc bodov. V čase publikovania príspevku získava 1,47% na  12066 bodov. Pripomeňme, minulý týždeň bol pre nemecký index najstratovejším od novembra 2011, čo bolo odrazom zvýšenej nervozity okolo Grécka.

2. Po včerajších ziskoch na Wall Street sa dnes zelenali aj burzy v Ázii. Slabší jen podporil obchodovanie v Japonsku, kde index Topix posilnil o 1,7%. Čínsky Hang Seng vzrástol o 2,8 percenta, Shanghai Composite posilnil o 1,8%.

3. Druhá najväčšia švajčiarska banka Credit Suisse si z prvého kvartálu odnáša zárobok 1,05 mld. švajčiarskom frankov, čo je nárast o 23%. Výsledok bol v súlade s očakávaniami analytikov. Banka ťažila najmä z operácií na finančných trhoch.

4. Grécko a jeho veritelia sú ešte stále ďaleko od konečnej dohody. Takto sa pre magazín „Politico“ vyjadril šéf Európskej Komosie Jean-Claude Juncker. „Rokovania sa uberajú správnym smerom, je to však ešte stále dlhá cesta“, uviedol Juncker.

5. Euro stlačené pod 1,07 dolára. Menový pár EUR/USD stráca 0,53% na 1,0681. Obchodníci teraz vyčkávajú na aktuálnu hodnotu nemeckého indexu ZEW, ktorý bude zverejnený o 11:00.

xtb
DUŠAN HRUŠKA je zakladateľom Investičných Novín - www.investicne.sk. Je absolventom Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela, kde vyštudoval odbor Financie, bankovníctvo a investovanie. Je tiež zakladateľom portálu www.skolaforexu.sk
Zdieľať
Komentáre